Zaanstreek-Waterland

NL
V

Sabrina's haakactie explodeert na oproep op Facebook: "Echt dankbaar dat iedereen mee wil helpen"

12 september 2020, 07.45 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Een oproep van Sabrina Vantyghem-Rienstra om samen knuffels te haken voor kinderen die bang zijn tijdens het bloedprikken heeft ontzettend veel helpers opgeleverd. Uit heel het land en zelfs uit België bieden mensen aan te willen helpen met het haken.

NH Nieuws

"Zo fantastisch en waanzinnig gaaf", vertelt Sabrina. Ze is al urenlang bezig om op iedereen te reageren en het einde is nog steeds niet in zicht, maar dat maakt haar niet uit: "Ik ben zo blij. Het is een hele hoop werk nu maar ik ben zo dankbaar dat het zo is uitgegroeid. Want dit is wat ik wilde. Ik wilde meer goede doelen kunnen doen."

Sabrina haakt al een tijd met tien anderen knuffels voor kinderen in het Zaans Medisch Centrum die bang zijn voor hun bloedprik. Ze had nooit verwacht dat de oproep voor meer vrijwilligers die ze maandag op haar Facebook-pagina Zaanse Troost plaatste zoveel vrijwilligers zou opleveren. Inmiddels hebben ze al meer dan 2000 reacties.

Tekst gaat verder onder video.

Sabrina had het grote aantal reacties niet aan zien komen - NH Nieuws

In de anderhalfjaar dat Sabrina nu al aan het haken is met een tiental vrijwilligers denkt ze dat er zo'n 1.000 knuffels zijn gedoneerd. "Maar nu gaat het hard", vertelt ze. Sabrina hoopte al een tijd nog meer kinderen te kunnen helpen en kan die droom nu eindelijk verwezenlijken. "Ik hoop nog meer doelen te steunen", vertelt ze. "Bijvoorbeeld kinderen die geen cadeau's krijgen, de stille armoede, kindjes die gewoon niks hebben". 

"Nu is het echt ineens zo groot", zegt Sabrina. "Wow, ik ben sprakeloos. Heel erg lief dat er zoveel mensen iets willen betekenen voor anderen in deze al nare tijd."