Ga naar Content

Busje rijdt in op politieauto in Amsterdam, agenten schieten bij aanhouding verdachte

AMSTERDAM - Op het Muntplein in Amsterdam is vannacht een busje meerdere keren ingereden op een politieauto waar agenten inzaten. Bij de aanhouding van de verdachte, een 30-jarige man uit Zaanstad, heeft de politie geschoten. 

Foto: Josh Greenberg

Dat gebeurde rond 4.30 uur. Nadat de bestuurder van het busje was ingereden op de auto, vluchtte hij en reed daarbij ook nog twee politiemotoren omver. Die waren op de weg neergezet als blokkade voor de verdachte.

Pepperspray en schieten

Na die wegblokkade heeft de politie pepperspray gebruikt en meerdere waarschuwingsschoten gelost om de bestuurder aan te houden, vertelt politiewoordvoerder Jelmer Geerds in De Ontbijttafel op NH Radio. Het busje vloog even later ook in brand. Bekijk hier beelden van vannacht:

Tekst gaat door onder video

Busje rijdt in op politieauto in Amsterdam - AT5

In de politieauto zaten twee agenten, die beiden lichtgewond zijn geraakt. Volgens een politiewoordvoerder zijn de agenten "heel erg geschrokken" en hebben ze onder andere nekklachten opgelopen. De Zaankanter liep lichte verwondingen op. Over zijn motief is nog niets bekendgemaakt.

De politie doet onderzoek in de straat. Daarom is het Muntplein en een gedeelte van de Vijzelstraat afgezet en worden trams omgeleid.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.