Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Bestuurder zonder rijbewijs (22) rijdt tegen geparkeerde auto aan en vlucht zolder op

10 september 2020, 18.13 uur · Door Carina Gutker

SCHAGEN - Een 22-jarige man uit Haarlem is vanochtend op de vlucht voor de politie in de Meidoornstraat in Schagen tegen een geparkeerde auto aangereden. Daarna is hij de auto uitgestapt en de woning van een familielid ingerend, om zich op de zolder van dat huis te verstoppen.

Google Streetview

De politie merkte de auto bij de Stationsweg op, omdat die eerder al eens was gebruikt door een bestuurder zonder rijbewijs. De agenten besloten daarop de auto te volgen.

Op de Belkmerweg merkte de automobilist blijkbaar zijn achtervolgers op, want hij ging harder rijden. Via de Haagbeukstraat en de Kastanjestraat reed hij de Meidoornstraat in, waar hij een geparkeerde auto ramde. De politie zag het niet, maar hoorde wel een harde klap.

Zolder

Vervolgens ging de bestuurder ervandoor. Hij rende een steeg in, naar een huis aan Populierenlaan waar een familielid van hem woont. De politie trof hem daar aan op zolder.

Hij is aangehouden. De man kan ongetwijfeld een flinke boete tegemoetzien, want hem wordt te hard rijden, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van een ongeval ten laste gelegd.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?