Ga naar Content

Ook geen Sint-intocht in Enkhuizen: "Als Medemblik en Hoorn niet doorgaan moeten wij ook afblazen"

ENKHUIZEN - Ook de sinterklaasintocht van Enkhuizen gaat niet door in de vorm zoals de kinderen die gewend zijn, vertelt de ondernemersvereniging van Enkhuizen. "Als Hoorn en Enkhuizen niet doorgaan, dan moeten wij het ook wel afblazen, anders komt iedereen naar Enkhuizen." 

Intocht in Enkhuizen in 2019. - Foto: Peter Goedhart / WEEFF

"Vanmorgen hebben we de knoop doorgehakt", vertelt voorzitter Marieke Schooneman. "We hebben echt gekeken naar wat wel kan, maar in je hart weet je wel dat het niet verantwoord is. Als we de foto's van vorig jaar bekijken hoe mensen naast elkaar op de kade staan, zien wij geen manier om dat te kunnen handhaven naar de regels die nu gelden." 

De voorzitter vindt het erg spijtig. "Ik vind het heel rot dit nieuws te moeten brengen, aan mijn eigen kinderen, maar ook de andere kinderen in de stad."

Sinterklaasbeleving

De intocht wordt georganiseerd door een werkgroep van ondernemers in Enkhuizen. Samen gaan zij op zoek naar een manier om toch een Sinterklaasbeleving voor de kinderen te verzorgen. "We zijn in gesprek met partijen als Sprookjeswonderland, maar ook met de scholen om toch iets voor de kinderen te doen: Sinterklaas wil je niet voorbij laten gaan, maar we moeten wel ons verantwoordelijkheid hierin nemen."

In juni kondigde de actiegroep Kick Out Zwarte Piet nog aan dit jaar bij de intocht van Enkhuizen te willen demonstreren, omdat bij deze intocht de Piet nog steeds hetzelfde is en er nog niets veranderd is aan zijn uiterlijk.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]