Ga naar Content

Haarlem krijgt 7,6 miljoen voor groot bouwplan Europaweg

HAARLEM - Haarlem kan sneller beginnen met de bouw van zo'n 3.800 woningen rond de Europaweg in Schalkwijk. De stad krijgt van het Rijk 7,6 miljoen euro om deze grootste geplande 'ontwikkelzone' versneld te gaan bouwen. 

Foto: AdobeStock

Het geld zal worden gebruikt voor betaalbare woningen, aanpassing van de Europaweg en de inrichting van de openbare ruimte. Deze bouwzone maakt onderdeel uit van een plan om in Haarlem voor 2025 10.000 nieuwe woningen bij te bouwen. De plannen voor de Europazone zijn hier terug te vinden.

Het kabinet heeft 1 miljard euro beschikbaar gesteld om in Nederland versneld meer betaalbare woningen voor starters en mensen met een laag of middeninkomen te bouwen. Dit is belangrijk omdat het woningtekort snel toeneemt, ook in Haarlem. De Europazone is één van de 27 projecten die vandaag zijn uitgekozen om de eerste 290 miljoen euro te verdelen.

Haarlem had ook voor het project Oostpoort geld gevraagd. Dat is niet toegekend. Voor een komende ronde gaat de stad opnieuw voor Oostpoort en ontwikkelzone Zuidwest een miljoenenimpuls aanvragen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]