Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Drive-in bruiloft in Hoofddorp succes: met cola en popcorn voor een groot scherm

10 september 2020, 08.00 uur
Door Jasper Leegwater · Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

HOOFDDORP - De Hoofddorpse Femke Sikking en Aalsmeerder Tim de Ridder zijn getrouwd op een bijzondere manier. Ze organiseerden hun huwelijk zo, dat alle gasten die op de oorspronkelijke gastenlijst stonden, er vandaag gewoon bij konden zijn. Corona of niet. 

Tim en Femke hebben namelijk na intensief overleg met de Meerkerk besloten dat een drive-in bruiloft de beste oplossing zou zijn. Gisteren bleek dat dit een gouden greep was: Alle gasten waren er bij. Alleen wel in de auto voor een groot scherm, waar de hele ceremonie te volgen was. 

Uitstellen was volgens het kersverse echtpaar geen optie. "Je trouwt met elkaar, dat is uiteindelijk waar het om gaat. Je kan er alleen een iets minder groot feestje aan hangen", aldus de bruidegom. 

Tekst loopt door onder video.

Femke en Tim trouwen met drive-in - NH Nieuws

Voor bruid Femke was het van groot belang dat iedereen er op deze bijzondere dag bij kon zijn. Er is dan ook aan alles gedacht om de gasten die vanuit de auto meegenieten warm te ontvangen. "We hebben hier vandaag een heel groot scherm staan op het parkeerterrein van de Meerkerk. We hebben ook leuke pakketjes met popcorn en cola en op die manier zijn mensen er toch een beetje meer bij dan in hun joggingbroek op de bank."

Enthousiaste gasten

Een vriendin van het stel, die net de goodiebag uitgereikt krijgt, is erg enthousiast over de opzet van de bruiloft. "Het is wel bijzonder eigenlijk. Ik denk dat dit de eerste en misschien wel de laatste keer is dat ik zo'n bruiloft mag meemaken. Ik vind het juist wel mooi om er op deze manier toch bij te zijn."

Een deel van Tim z'n vriendengroep is ook blij dat ze alsnog onderdeel zijn van de trouwdag. "Het is hartstikke mooi dat we op deze manier alsnog bij hun mooiste moment aanwezig kunnen zijn."

Volgens voorganger Patrick van der Laan, die het huwelijk van het echtpaar heeft gezegend en de ceremonie leidde, was de bruiloft er in deze vorm niet geweest zonder de initiatieven die het koppel hierin zelf heeft genomen. "Dit was gewoon fantastisch. Het heeft onze blik doen verruimen. Des te meer bijzonder is dat zo'n bruidspaar dit regelt."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.