Gooi

Parkeerdek Hilversum Mediapark wordt week lang een bioscoop

9 september 2020, 15.06 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Autostoel achterover, flesje cola in de houder van je koffiebeker en een bak popcorn in je dashboardkastje: het Hilversumse Mediapark wordt begin oktober een week lang omgetoverd tot een drive-in bioscoop. Het wordt het hoogtepunt van de Dutch Media Week.

Dick van Aggelen / CC0

Normaal gesproken trekt de Dutch Media Week duizenden mensen naar Hilversum om een kijkje achter de schermen van de Nederlandse radio en televisie te kijken. Vanwege het coronavirus zit dat er dit jaar niet in. Veel activiteiten worden online gehouden. 

Maar het Hilversumse Mediapark helemaal niet openstellen voor publiek, dat zag de organisatie niet zitten. Het parkeerdek van het Mediapark wordt daarom een week lang omgetoverd tot een drive-in bioscoop, waar je vanuit je eigen auto van een film kunt genieten. Dan hoef je natuurlijk helemaal niet na te denken over anderhalve meter afstand houden. 

Van films tot kerkdienst en kattenfilmpjes

De drive-in bioscoop vertoont vanaf 3 oktober een week lang onder meer Bohemian Rhapsody en A Star is Born, maar ook aan films voor de kinderen op de achterbank wordt gedacht. Naast films wordt op zondag ook de kerkdienst van de EO op groot scherm uitgezonden. Ook leuk: op Dierendag wordt er geen film gedraaid, maar zijn de leukste kattenfilmpjes te zien op het grote scherm. 

Op het parkeerterrein van het Mediapark kunnen zo'n tachtig auto's plaatsnemen voor het witte doek. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?