Ga naar Content

Koffiezaak Bergen doet aangifte na vernieling en bedreiging

BERGEN - De eigenaar van koffiezaak González in Bergen heeft aangifte gedaan wegens vernieling en bedreiging. In een open brief laat de eigenaar weten de winkel op last van de politie tijdelijk te moeten sluiten. "Om de veiligheid van ons en onze medewerkers te kunnen waarborgen."

Foto: González/Flessenpost

De politie bevestigt dat er onlangs aangifte is gedaan en is een onderzoek gestart. In het onderzoek ook wordt gekeken naar een mogelijke samenhang met een ander lopend strafrechtelijk onderzoek.  

Een politiewoordvoerder weerspreekt dat de koffiebar op last van de politie is gesloten, meldt mediapartner Alkmaar Centraal. Verder meldt de politie dat eigenaar onlangs zelf onlangs ook is aangehouden en verhoord in een strafrechtelijk onderzoek. Hij heeft daarna enige tijd in voorarrest gezeten.

'Moedwillig kapotmaken'

De eigenaar van die koffiezaak schreef een brief naar Flessenpost uit Bergen, waarin hij openlijk zijn verhaal deed: 

"Lieve klanten en Bergenaren,  

We worden ernstig bedreigd na beschuldigingen in een zaak die onderzocht en geschorst is door de rechter-commissaris. Deze bedreigingen en vernielingen zijn gericht op de winkel maar ook op ons gezin. Het lijkt erop dat iemand ons moedwillig kapot probeert te maken door de ergst mogelijke verhalen in het dorp en online te verspreiden.

De politie is aan het onderzoeken waar de dreiging vandaan komt. We kunnen niet inhoudelijk ingaan op de verhalen die rondgaan i.v.m. het nog lopende onderzoek maar de verhalen die rondgaan zijn vreselijk naar en lijken met de dag erger te worden en grotere proporties aan te nemen."

De eigenaar besluit de brief met dat voor nu de rust en veiligheid in het gezin moeten worden hersteld om samen door deze periode heen te komen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]