Ga naar Content

Goed nieuws: Daley Blind kan weer volledig meetrainen bij Ajax

AMSTERDAM - Ajax had dinsdag goed nieuws over de gezondheid van verdediger Daley Blind. De Amsterdammer traint weer volledig mee met het eerste elftal. Afgelopen week hervatte de verdediger al de training, maar kan nu weer volledig meedoen. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De verdediger moest zich eind augustus laten wisselen tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. De ICD, het onderhuidse apparaatje dat zijn hartritme regelt bij stoornissen, ging toen af. De Ajacied moest zich vanwege onderzoeken afmelden voor de interlands tegen Polen en Italië. De Amsterdammers laten weten dat de onderzoeken geen reden geven om Blind langer aan de kant te houden. 

Onstoken hartspier

Blind ging eind 2019 tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia naar de grond. Hierna bleek hij een ontstoken hartspier te hebben. Daarom is er operatief een ICD bij de verdediger geplaatst. 

Voor Ajax begint komende zondag het eredivisie-seizoen tegen Sparta. De aftrap in Rotterdam is om 14.30 uur. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]