Ga naar Content

Bomen per ongeluk gekapt in Zaandam: "We voelen ons in de buurt heel verdrietig"

ZAANDAM - Een fout is menselijk, maar bewoners van de Weer en groene organisaties zijn het zat. Het is volgens hen niet de eerste keer dat er per ongeluk een gezonde boom wordt gekapt. De gemeente Zaanstad betreurt de situatie en laat weten dat de aannemer de bomen komend voorjaar zal herplanten. Partij van de Dieren en GroenLinks hebben nog veel vragen en willen het vanavond in de raadsvergadering bespreken. 

Foto: NH Nieuws

Buurman Niels Abbas zag het voor zijn ogen gebeuren en sprong naar buiten, maar hij was te laat:  "Je wordt boos. Je denkt in eerste instantie dat het om een boom gaat die gewoon ziek is, dat kan een reden zijn, maar toen ik het opmerkte was de tiende boom al omgezaagd." 

Oude kaart

Een verouderde kaart met verkeerde boomnummers zorgde voor een miscommunicatie tussen de gemeente en de aannemer. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat het een menselijke fout is en dat de aannemer in het voorjaar nieuwe bomen zal planten. 

Deze bomen kosten een hoop geld, maar die kosten komen op rekening van het bedrijf. Het zal om een bedrag tussen de 10.000 en 20.000 euro gaan. GROENzaans is boos dat dit heeft kunnen gebeuren. "Uitgerekend bomen kappen die mega goed groeien, dat is natuurlijk heel triest. Dat mag niet voorkomen", aldus Jolanda Hoogendoorn.

Op de agenda

Partij van de Dieren en GroenLinks zijn het met GROENzaans eens en stellen daarom vragen in de raadvergadering die vanavond plaatsvindt. 

Bomen per ongeluk gekapt in Zaandam - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]