Gooi

Met corona besmet Hilversums tehuis deels weer open, één bewoner overleden

8 september 2020, 11.10 uur · Aangepast 9 september 2020, 08.51 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het Hilversumse verpleeghuis Gooiers Erf dat de afgelopen anderhalve week dicht was vanwege coronabesmettingen onder personeel en bewoners, gaat langzaam maar zeker weer open. De eerste afdelingen kunnen weer bezoek ontvangen, maar wel onder strenge voorwaarden.

Google Maps

Zeven bewoners en zes medewerkers van Gooiers Erf bleken anderhalve week geleden besmet te zijn met het coronavirus. Eén besmette bewoner is onlangs overleden aan het virus.

De anderen maken het volgens zorginstelling Inovum, waar Gooiers Erf onder valt, 'naar omstandigheden goed'. Daarnaast zijn er ook geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld. Ook de zes bewoners die nog 'verdacht' werden, bleken het coronavirus niet onder de leden te hebben.

Wel houdt Gooiers Erf vinger aan de pols. Deze week worden alle bewoners en medewerkers van het verpleeghuis opnieuw getest. "Dan kunnen we zo nodig gericht ingrijpen", laat Inovum weten.

Mondkapjes

Alle medewerkers van Inovum dragen sinds vandaag onder werktijd een mondkapje. Dat geldt ook voor personeel op kantoor. De zorginstelling neemt daarmee 'het zekere voor het onzekere'. "Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het virus niet voor iedereen een even ingrijpend ziektebeeld vertoont. Ook mensen zonder klachten kunnen het virus overdragen. De zomer is voorbij, het wordt kouder waardoor minder geventileerd kan worden. Bewoners en medewerkers moeten zo veilig mogelijk kunnen wonen en werken."

Gesloten afdelingen weer open

De quarantaineperiode van twee weken is sinds afgelopen vrijdag verstreken, waardoor er op een deel van de woningen van Gooiers Erf weer bezoek kan komen, laat het verpleeghuis weten. Dat gaat wel volgens strenge regels. Er mogen maximaal twee bezoekers per bewoner naar binnen, maar alleen als ze gebruik maken van mondmaskers, hun handen ontsmetten en anderhalve meter afstand houden. Daarnaast worden bezoekers door een 'coronasteward' begeleid door het gebouw. 

Om alle zorg voor bewoners aan te kunnen werd anderhalve week geleden nog gekeken of het leger zou kunnen komen helpen. Dat bleek niet nodig. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?