Noordkop & Texel

NL
V

Zoon (36) die werd verdacht van betrokkenheid bij dood moeder uit Den Helder is vrijgelaten

7 september 2020, 07.23 uur · Aangepast 7 september 2020, 19.26 uur · Door Redactie

DEN HELDER - Een van de twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw die zaterdagochtend in een woning in de Balistraat werd gevonden, is de 36-jarige zoon van het slachtoffer. Dat bevestigt de politie tegenover NH Nieuws. De zoon is inmiddels vrijgelaten.

Inter Visual Studio/Lindsay Zoetelief

"De persoon die is aangehouden is de zoon van mevrouw. Hij was aanwezig in de woning toen de melding binnenkwam." Tegen hem gelden op dit moment geen ernstige bezwaren om hem in detentie te houden.

Eerder maakte de politie al bekend dat de vrouw door geweld om het leven was gekomen, en de twee verdachten uit 'de huiselijke kring' van het slachtoffer kwamen.  De 63-jarige medeverdachte werd zaterdag later op de dag in Beverwijk opgepakt. Of het om de echtgenoot of partner van de vrouw gaat, is niet bekend. "Daar doen we op dit moment geen mededelingen over." Deze persoon wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Verschillende buurtbewoners laten NH Nieuws weten dat de vrouw al langere tijd slachtoffer zou zijn geweest van huiselijk geweld. De politie zegt daar geen signalen over te hebben gehad, maar neemt het scenario wel mee in het onderzoek. 

De politie zei in eerdere berichtgevingen dat het slachtoffer een 62-jarige vrouw was, ze blijkt echter 58 jaar.

Bekijk hieronder het verslag van afgelopen zaterdag uit Den Helder.

Artikel gaat door onder video

Buurt reageert na gewelddadige dood 62-jarige buurvrouw - NH Nieuws

Getuigenoproep

De politie hoopt er achter te komen wat zich tussen vrijdagavond en zaterdagochtend heeft afgespeeld in de woning, en doet daarom een beroep op getuigen. "Dus omwonenden die bewegingen hebben gezien of iets hebben gehoord, worden uitgenodigd om ons daarover te berichten", aldus de politiewoordvoerder.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?