Ajax Vrouwen begint seizoen met zege op FC Twente

AMSTERDAM - Ajax Vrouwen is het nieuwe seizoen gestart met een overwinning op FC Twente. De ploeg van trainer Danny Schenkel kwam vroeg op achterstand, maar wist het voor de rust alweer om te buigen tot een voorsprong. Het werd 3-1.

Het was een levendige openingsfase op sportpark De Toekomst. Binnen tien minuten hadden beide ploegen al een keer gescoord. De bezoekers kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt van Stefanie van der Gragt. De verdedigster, teruggekeerd van FC Barcelona, liep een voorzet vanaf rechts achter haar eigen keeper Lize Kop.

De schade werd echter al snel weer hersteld. Marjolijn van den Bighelaar schoot de gelijkmaker fraai over Twente-keeper Daphne van Domselaar heen. Kort voor de rust gooide Ajax de wedstrijd vervolgens in het slot; Vanity Lewerissa schoot de 2-1 binnen na een scrimmage voor het vijandige doel, waarna Van der Gragt met een rake vrije trap (3-1) haar fout bij de openingstreffer herstelde.

Tekst gaat verder onder de tweet

De équipe van Schenkel kwam na de thee niet meer in de problemen, waardoor de eerste driepunter van het seizoen een feit was. Komende vrijdag staat de derby tegen de vrouwen van VV Alkmaar op de agenda.

Voor VV Alkmaar wordt dat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Afgelopen vrijdag ging de ontmoeting tegen PSV niet door, omdat er bij spelers en staf een aantal corona-besmettingen was vast gesteld.

Opstelling Ajax: Kop, Doorn, v/d Gragt, Verhoeve, v/d Velde (Tromp/84), Bakker, v/d Bighelaar, Dijkstra, Grant (Bakker/61), Lewerissa (Sabajo/72), Pelova