Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Buurt reageert na gewelddadige dood 62-jarige buurvrouw: "Was een schat van een mens"

5 september 2020, 18.18 uur · Aangepast 9 september 2020, 12.24 uur · Door Matthijs Gemmink & Nicolai Brannan

DEN HELDER - Inwoners van de Balistraat in Den Helder zijn vanochtend opgeschrikt door de vondst van het levenloze lichaam van hun 62-jarige buurvrouw. Vanmiddag werd bekend dat de vrouw door geweld om het leven is gekomen: "Verschrikkelijk natuurlijk", reageert een buurvrouw. 

Buurt reageert na gewelddadige dood 62-jarige buurvrouw - NH Nieuws

Volgens buurtbewoners zou het om huiselijk geweld kunnen gaan. De politie kan dit niet bevestigen, maar de mensen uit de straat lijken de situatie bij de vrouw thuis goed gekend te hebben. "Mijn buurvrouw was een lief vrouwtje, maar ze was zeer onderdanig aan haar man", vertelt een vrouw uit de Balistraat.  "We willen niemand beschuldigen, maar wij als buren hebben wel het vermoeden dat hij meer weet", besluit ze. 

Een andere buurvrouw laat weten dat haar kinderen veel met de kinderen van de overleden vrouw hebben gespeeld. Ook zij vertelt dat de situatie in huis niet echt als 'gezond' bekend stond: "Het was een schat van een mens, deed geen vlieg kwaad. Ze durfde alleen niets te zeggen door haar man."

Volgens buurtbewoners zou de zoon zijn moeder hebben gevonden.De politie wil alleen geen mededelingen doen en zegt dat haar dood wordt onderzocht. Wel heeft de politie twee mannen van 62 en 36 jaar oud aangehouden. "We onderzoeken welke rol zij hebben gespeeld bij de dood van de vrouw", laat een woordvoerder weten. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]