Ga naar Content

De Bazaar is weer open voor bezoekers, maar: "Het mondkapje is waardeloos"

BEVERWIJK - Het is even wennen voor de bezoekers van De Bazaar in Beverwijk. Met een mondkapje op inkopen doen. "Waardeloos", verzucht een vrouw die richting de uitgang loopt. De Bazaar is dit weekend weer geheel open, nadat de deuren van een aantal markthallen twee weken geleden werden gesloten door Veiligheidsregio Kennemerland.

Foto: De Beverwijkse Bazaar

Hallen 30 tot en met 33 werden op 23 augustus, een zondagochtend, gesloten door de veiligheidsregio omdat het onmogelijk was voor bezoekers om anderhalve meter afstand te houden. De organisatie van De Bazaar was het niet eens met dit besluit en besloot op deze zondag toch open te blijven. Handhavers en de politie hebben de hallen vlak voor sluitingstijd ontruimd.

Nu heeft De Bazaar nieuwe regels opgesteld om de situatie op de drukke markt veiliger te maken. Zo is er éénrichtingsverkeer op de Boulevard, het aantal bezoekers is beperkt tot 1 per 20 vierkante meter en mondkapjes zijn in de hallen voor bezoekers ouder dan 12 jaar verplicht.

De bezoekers hebben begrip voor de maatregelen, maar vinden het gezichtsmasker ongemakkelijk. "Als je een beetje ademt, gaat je bril beslaan. En praten gaat moeilijk. Maar het is te begrijpen dat ze dit doen." Een andere man vult aan: "Het is veel minder druk. En daarom ook minder gezellig."      

Minder druk

Ook de ondernemers merken dat het veel minder druk is. Mustapha Hammouchi van de ondernemersvereniging: "Ik heb geen enkele klant en het is al twaalf uur geweest. Ik moet hier 500 euro aan huur betalen, ik heb geen idee hoe ik dat moet ophoesten. Ik kan maximaal 10 a 15 procent van de huur betalen, voor de rest helemaal niks."

Na dit weekeinde worden alle maatregelen geëvalueerd door medewerkers van De Bazaar en de Veiligheidsregio Kennemerland.

200905_BAZAAR_MONDKAPJES - NH Nieuws

Lees ook