Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Intieme colleges op de Universiteit van Amsterdam: grote luie stoelen, zwarte doeken en plantjes

4 september 2020, 18.47 uur · Aangepast 4 september 2020, 19.17 uur · Door Tjeerd Kleijn & Frederieke Weel

AMSTERDAM - De eerste week zit er op voor de studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De colleges worden nog grotendeels online gevolgd, maar bij de UvA proberen ze ook nieuwe vormen uit. Zo is op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde een oude tentamenzaal omgetoverd tot een soort klein theater. 

In de zaal staan dertien, grote luie stoelen. Tussen de stoelen staan plantjes, aan de muren zijn zwarte doeken opgehangen. Acht studenten zijn deze ochtend fysiek aanwezig bij het college van docent Pushpika Vishwanathan. De andere vierhonderd volgen het college via Zoom. 

ANP

Verder in de zaal aanwezig: een geluidstechnicus en twee cameramannen. Alles wordt live opgenomen zodat de studenten thuis alles goed kunnen volgen. De theaterachtige setting is bedacht na gesprekken met studenten en docenten over nieuwe manieren van hybride onderwijs.

Projectleider onderwijsvernieuwing bij de UvA Maud Pols: "Ik denk wel dat dit het onderwijs van de toekomst is, en dat we er allemaal over na moeten denken over hoe we het onderwijs hierna zo goed mogelijk kunnen blijven aanbieden. En mooi."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]