Ga naar Content

Streep door Helderse sinterklaasintocht: "Het risico vinden wij te groot"

DEN HELDER - De jaarlijkse sinterklaasintocht in Den Helder gaat dit jaar niet door. Nadat eerder de ondernemers van de binnenstad aangaven het feest niet langer te willen organiseren, heeft nu ook de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop een streep gezet door de intocht. 

Foto:

Volgens de stichting is het onmogelijk om tijdens de intocht de huidige coronamaatregelen in acht te nemen. Normaal gesproken komen er honderden kinderen op het evenement af. De discussie rond Zwarte Piet heeft volgens de stichting geen rol gespeeld in de beslissing.

Lees ook

"Het risico vinden wij te groot", zegt secretaris Geertje Verspuij. "We moeten er niet aan denken dat bezoekers van de intocht het virus oplopen of ongewild verspreiden. Wij hebben echt gekeken naar andere mogelijkheden en locaties."

Alternatief

Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap vindt het jammer dat er geen intocht kom en wil wel iets organiseren. In samenwerking met onder anderen de lokale streekomroep Regio Noordkop wordt op zaterdag 14 november een alternatieve intocht neergezet. Hoe die er precies uit komt te zien, wordt later bekend.

Het is nog onzeker of de intocht voor Julianadorp wel door kan gaan. Daarover vindt volgende week overleg plaats.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]