Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Omstanders filmen gemaskerde mannen die bejaard echtpaar overvallen in Amsterdam

4 september 2020, 15.15 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Angstige momenten voor een bejaard echtpaar eind april in Amsterdam Nieuw-West. Op klaarlichte dag staan opeens drie gemaskerde mannen voor hun neus. De man van het stel wordt mishandeld. Omstanders filmen de overvallers, die beelden heeft de politie nu vrijgegeven in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.

Woningoverval Bureau020 - NH Nieuws

Op een van de filmpjes is te zien hoe het drietal op een rode scooter probeert weg te komen na de overval. Dit gaat niet helemaal goed, twee mannen zitten al, maar de derde valt in de hectiek van de brommer af. Hij rent achter de scooter aan de straat uit. Even voor dat moment vindt de woningoverval plaats. 

Het is vrijdag 24 april tussen 11.00 en 11.30 uur 's ochtends. Het echtpaar zit op dat moment voor hun woning in de Thomas van Aquinostraat. "De vrouw loopt even naar binnen en op dat moment wordt haar 83-jarige echtgenoot aangevallen door drie mannen. Hij wordt met een stoel op zijn hoofd geslagen en blijft met een hoofdwond achter in de voortuin", zegt Jelmer Geerds van de politie Amsterdam.

De vrouw probeert de voordeur nog dicht te trekken, maar dit lukt niet omdat een van de verdachten tegen de deur trapt. Twee van de mannen gaan naar de bovenverdieping en nemen uiteindelijk alleen een bronzen poezenbeeld mee. 

Quote

Het is extra triest voor de slachtoffers omdat zij sinds 2016 al vier keer slachtoffer zijn van een misdrijf

JELMER GEERDS, POLITIE AMSTERDAM

"De man loopt een hoofdwond op en is net als zijn vrouw erg aangedaan. Het is extra triest voor de slachtoffers omdat zij sinds 2016 al vier keer slachtoffer zijn van een misdrijf", zegt Geerds. 

Omstanders slaan aan op de commotie die ontstaat door de overval. Op beelden die ze maken is te zien dat de drie verdachten volledig in het zwart gekleed zijn. Getuigen schatten de mannen tussen de 20 en 24 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.85 lang. Ze hebben een stevig postuur en allemaal zwarte kleding, gezichtsbedekking en handschoenen. 

"Wij willen graag weten wie deze drie mannen zijn. Je zou zeggen dat dit opvalt, drie mannen in het zwart gekleed op klaarlichte dag met z'n drieën op een brommer. Beschikt u over informatie dan horen wij dat graag. Mensen hebben ook de mogelijkheid om anoniem tips door te geven via Meld Misdaad Anoniem", zegt de woordvoerder.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.