Ga naar Content

34ste jaarmarkt van Opmeer wordt dit weekend toch gehouden

OPMEER - De winkeliersvereniging van Opmeer/Spanbroek organiseert morgen voor de 34ste keer een jaarmarkt. De markt was aanvankelijk afgelast, maar kan met de versoepelde maatregelen rondom het coronavirus toch plaatsvinden. "Dat is heel bijzonder in een tijd dat alles afgelast is", zegt organisator Margareth Rood-Overman.

Foto: Bakkerij Koning

De jaarmarkt in Opmeer wordt ieder jaar op de eerste zaterdag van september gehouden. Om de markt dit jaar door te laten gaan, heeft de jaarmarktcommissie samen met de gemeente getoetst of het mogelijk was om de markt met de huidige maatregelen te organiseren.

Het plan werd goedgekeurd, en zo staat er morgen tussen 10.00 uur en 16.30 uur een markt in het centrum van Opmeer van zo'n 40 marktkooplui, die allemaal op veilige afstand staan.

Over het hele marktgebied is er muziek en er staat een springkussen voor de jongen kinderen. "Opmeer laat opnieuw zien dat het een actieve en positief ingestelde gemeenschap en ondernemers heeft", aldus Margareth. 

Stempelactie en tentoonstelling

De dukatenactie kan door de coronamaatregelen dit jaar geen doorgang vinden, maar als alternatief hebben de winkeliers hun stempelactie weer in het leven geroepen. Deze actie loopt tot en met morgen. Bij vier stempels wordt er kans gemaakt op prijzen. De uitreiking van de prijzen gebeurt na afloop van de markt.

Naast de markt en de stempelactie onder winkeliers van Opmeer kan de stichting Historisch Opmeer/Spanbroek eindelijk hun tentoonstelling 75 Jaar Vrijheid laten zien. Deze kon eerder niet doorgaan, maar is morgen wel te zien op het plein aan de Herenweg.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]