Start van hoofdcontent

GROOTEBROEK

nl

Grote brand maakt loonbedrijf Grootebroek met de grond gelijk

4 september 2020, 05.13 uur · Aangepast 4 september 2020, 09.26 uur · Door Redactie

GROOTEBROEK - Een loonbedrijf in Grootebroek is vannacht door brand verwoest. De brand in het bedrijf aan de Industrieweg werd rond 4.15 uur ontdekt, en is inmiddels onder controle. Er is niemand gewond geraakt. 

Brand maakt loonbedrijf Grootebroek met de grond gelijk - NH Nieuws

Het getroffen bedrijf is gespecialiseerd in de reparatie van landbouwvoertuigen. Het pand staat nog overeind, 'maar daar is ook alles mee gezegd', zegt verslaggever Maarten Edelenbosch op NH Radio. "Het is één grote ravage."  

Hoewel het vuur inmiddels onder controle is, is de brandweer nog wel druk bezig, ziet Edelenbosch."Ze zijn al begonnen met slopen, om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait. Het is één grote ravage." 

Garage

Een naastgelegen garagebedrijf, op slechts enkele meters van het afgebrande pand, heeft de brand redelijk doorstaan. "Er is wel het een en ander gesmolten, maar voor de rest is het bedrijf ongeschonden, dat mag een klein wonder heten."

De Veiligheidsregio meldt op twitter dat het nablussen nog een tijd zal duren. Hierbij kan nog rook vrijkomen. Omwonenden die hier hinder van ondervinden wordt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. 
Foto: brand 3 - Nieuwsfoto.nl

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]