Ga naar Content

Achter de schermen bij samenwerking tussen NH Nieuws en AT5

AMSTERDAM - Waar NH Nieuws en AT5 eerst alleen verhalen van elkaar overnamen, werken de Amsterdamse redactie van NH Nieuws en AT5 voortaan samen en vullen elkaar bij die samenwerking aan. 

Samenwerking NH Nieuws en AT5 - NH Nieuws

"Vroeger gaven wij AT5 een zak geld en zeiden we: 'jongens, succes! Maak de  verhalen die jullie willen", vertelt hoofdredacteur van NH Nieuws, Ib Haarsma. "Maar nu vullen we elkaar aan. In plaats van zeven verslaggevers hebben we er nu bijvoorbeeld veertien in Amsterdam." 

Samensteller van de (nieuwe) Amsterdamse redactie bij NH is Anne Deiman. Ze vertelt dat de NH-redactie en AT5 wel vier keer per dag contact hebben over de verhalen die gemaakt worden.

Op de vraag of er ooit spanning tussen de redacties bestaat over wie welk verhaal gaat maken antwoord Anne dat iemand dan toch moet toegeven of in goed overleg besloten moet worden wie het uiteindelijk doet. "Als het verhaal maar wordt gemaakt", besluit Anne. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.