Ga naar Content
Gooi

Rob en z'n team helpen kwetsbare Weespers door voor ze te koken

3 september 2020, 17.32 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

WEESP - Kookteam Weesp gaat elke week koken voor stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Om te laten zien dat ze niet alleen zijn en vergeten worden", vertelt Weesper Rob Bergsma, één van de initiatiefnemers. Rob zat een tijd in een depressie en weet precies hoe het is om je alleen te voelen.  

"De eerste maanden zat ik alleen maar op de bank. Ik heb een hele dikke kuil in de bank  van het zitten. Want ik deed niets. Dus ik weet hoe het voelt om in zo'n situatie te verkeren. Daarom vind ik het zo belangrijk om dit te mogen doen voor de mede-kwetsbaren", zegt Bergsma. 

Met zo'n vijf vrijwilligers vormen ze nu 'Kookteam Weesp' en vanuit Fort Ossenmarkt maken ze de maaltijden klaar voor iedereen die het goed kan gebruiken . Zo probeert het team de mensen uit hun sociale isolement te halen. "In het begin is het schuchter, maar later leren ze je kennen en gaan ze vragen en zo krijg je een band met elkaar", vertelt Bergsma.

Paul Jongsma en Yvonne van Veer sloven zich elke woensdagmiddag uit in de keuken om iets lekkers op tafel te zetten. Beiden vinden het fijn om iets te betekenen voor een ander en toevallig houden ze ook nog van koken. 

Rob en z'n team helpen kwetsbare Weespers door voor ze te koken - NH Nieuws

Buurtkamer

De kookgroep brengt de maaltijd thuis bij mensen, maar er is ook een mogelijkheid om samen te eten bij Buurtkamer de Kastanje. De eters van deze week laten weten dat ze het fijn vinden dat ook in deze moeilijke tijd aan hen gedacht wordt. 

Op dit moment kookt het team voor negen mensen, maar ze willen graag uitbreiden. Dus ken je iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? "Dan horen wij het graag", zo besluit Bergsma. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]