Ga naar Content

Oranjefonds steunt 'Jong Westfriesland in Actie'

WEST-FRIESLAND - Het Oranjefonds gaat 40.000 euro bijdragen aan de actie 'Jong Westfriesland in Actie' van het Vrijwilligerspunt Westfriesland. De stichting wil met het project jongeren stimuleren meer vrijwilligerswerk te doen in de regio.

Foto: Vrijwilligerspunt

Het jongerennetwerk van Vrijwilligerspunt Westfriesland helpt jongeren tussen de veertien en dertig jaar die zich willen inzetten voor een ander. Met de actie 'Jong Westfriesland in Actie' werven ze jongeren en koppelen hen aan maatschappelijke organisaties. Via de vacaturebank van het vrijwilligerspunt kunnen jongeren zoeken naar werk dat bij hen past. De jongere mag zelf weten waar, wanneer en voor welke periode hij zich inzet.

Donatie

Het geldbedrag draagt flink bij aan het gehoopte succes van de actie, vertelt Anoek Harder, projectleider Jongerennetwerk: “Wij zijn super blij dat het Oranjefonds dit
project van Vrijwilligerspunt heeft gekozen om financieel aan bij te dragen. Met dit aanzienlijke bedrag kunnen we nog meer jongeren enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. Maar ook maatschappelijke organisaties blij maken met jonge en enthousiaste vrijwilligers.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook