Ga naar Content

Gestolen auto crasht in Haarlem na politie-achtervolging

HAARLEM - Met meerdere auto's en een helikopter heeft de politie vanochtend jacht gemaakt op een gestolen auto. Deze crashte tijdens de achtervolging op de Schipholweg in Haarlem. De dief, een 39-jarige Haarlemmer, kon worden aangehouden. Ook een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats moest mee naar het bureau.

Foto: Inter Visual Studio

Rond elf uur ramde de Audi de paal van een verkeerslicht. De brandweer kwam voor de zekerheid omdat de auto rookte na de crash.

Gestolen in Groningen

De auto werd na een inbraak gestolen in de provincie Groningen. Bij de inbraak werd de sleutel van de Audi buitgemaakt. Dankzij een tracker in de auto konden eigenaar en politie volgen waar die reed. In Haarlem eindigde de achtervolging doordat de bestuurder van de weg raakte.

De bestuurder reed op hoge snelheid door gemeente Haarlem, terwijl stoptekens, rood licht, zwaailichten en sirenes werden genegeerd. Na een achtervolging van ongeveer 20 minuten kon de Audi tot stilstand worden gebracht. 

De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie doet nog onderzoek naar de verschillende verkeersovertredingen en de diefstal. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]