Ga naar Content

Testcapaciteit van Gooise coronateststraat kan komende tijd flink opgevoerd worden

BUSSUM - De testcapaciteit van de Gooise coronateststraat kan de komende tijd flink opgevoerd worden. Vandaag opent de nieuwe grotere teststraat van de Gooise GGD in Bussum. Daar kunnen straks als dat nodig is 900 tests per dag worden gedaan. 

Foto: GGD Gooi en Vechtstreek

De grotere coronateststraat staat vanaf vandaag op de parkeerplaats van het Bussumse sportcentrum De Zandzee aan de Struikheiweg. De afgelopen maanden was de testlocatie hemelsbreed enkele honderden meters verderop, achter de brandweerkazerne. Daar kunnen nu pakweg vijfhonderd mensen per dag worden getest. Ook op de nieuwe testlocatie blijft dat voorlopig nog zo, maar er is wel meer ruimte om uit te breiden. 

De GGD verwacht dat het komend najaar drukker wordt. Dat is ook het moment dat mensen normaal griepklachten krijgen die kunnen lijken op het coronavirus, waardoor testen nog belangrijker wordt. De grotere testcapatiteit is ook geen overbodige luxe: de testcapaciteit staat ook van de Gooise GGD de laatste tijd flink onder druk door de groter wordende toeloop.

De GGD blijft benadrukken dat het belangrijk is dat mensen zich alleen komen laten testen als ze ook daadwerkelijk klachten hebben. 

Extra personeel voor bron- en contactonderzoek

Om de drukte aan te kunnen heeft de Gooise GGD ook extra mankracht om bron- en contactonderzoek goed te blijven doen. De GGD zet naast het eigen personeel nog eens 34 extra mensen in om te helpen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook