Ga naar Content

Supermarkten Gooise Meren gaan 'zo lang als het nodig is' langer open op zondag

GOOISE MEREN - De supermarkten in gemeente Gooise Meren mogen zo lang als dat nodig is hun winkels op zondagen de hele dag open doen. Dat staat de gemeente Gooise Meren toe om supermarktbezoekers beter te spreiden en drukte tegen te gaan vanwege het coronavirus.

Foto: Google Streetview

De supermarkten mogen sinds de start van de coronacrisis eind maart op zondagen en feestdagen langer de deuren geopend houden. Waar supermarkten voor het coronavirus op zon- en feestdagen een halve dag open waren, mogen ze nu de hele dag open.

Daar werd destijds toe besloten om er voor te zorgen dat supermarktbezoekers verspreid over de dagen langs konden komen. Dat zou het risico op verspreiding van het coronavirus verkleinen. Dat blijft de komende tijd, nu het op straat weer drukker is, ook het doel.  

Geen einddatum

De maatregel werd de afgelopen maanden steeds met een paar maanden verlengd. Nu wordt er voor gekozen om geen einddatum te noemen. Pas als de situatie daarom vraagt zal de gemeente de 'normale situatie' weer invoeren. 

De verruiming van de winkeltijden op zondag ligt gevoelig in de gemeente. Mede daarom werd eerder al bepaald dat de supermarkten wel de hele dag open mogen op zondag, maar niet bevoorraad mogen worden. Dat moet overlast voor buurtbewoners tegengaan. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]