Ga naar Content

Vier medewerkers en twee bewoners van Bussums woonzorgcentrum Gooise Warande besmet met corona

BUSSUM - Vier medewerkers en twee bewoners van het Bussumse woonzorgcentrum De Gooise Warande zijn besmet met het coronavirus. Dat bevestigt de overkoepelende zorggroep Vivium aan NH Nieuws. Het is het tweede Gooise zorgcentrum waar coronabesmettingen zijn. 

Foto: Google Streetview

De twee bewoners van De Gooise Warande zijn in quarantaine geplaatst. Het woonzorgcentrum gaat verder niet 'op slot'. Dat is volgens woordvoerder Nicole Boer van Vivium Zorggroep ook niet nodig, omdat de ouderen er allemaal zelfstandig wonen. "Dat maakt ons heel anders dan andere verpleeghuizen", vertelt ze. 

Besmette medewerkers ziek thuis

De vier besmette medewerkers zitten ziek thuis. Hoeveel andere bewoners deze medewerkers hebben verzorgd en of deze ook besmet zijn, is tot nu toe niet bekend. 

Bewoners die contact hebben gehad met besmette medewerkers of bewoners hebben een brief gekregen met het verzoek in thuisisolatie te blijven om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Hoe het virus ondanks alle strenge voorzorgsmaatregelen binnen heeft kunnen komen bij De Gooise Warande, is niet bekend. Volgens Boer is het een flinke klap dat er nu coronabesmettingen zijn. "We hebben het virus maandenlang buiten de deur gehouden. Dus het komt hard aan. We doen er alles aan om de situatie onder controle te krijgen en verdere besmettingen te voorkomen." 

Tweede woonzorgcentrum

De Gooise Warande is het tweede Gooise woonzorgcentrum waar coronabesmettingen zijn. Afgelopen week sloot het Hilversumse woonzorgcentrum Gooiers Erf de deuren nadat zeven bewoners en zes medewerkers besmet bleken met het coronavirus. Zes andere bewoners zijn 'verdacht'. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook