Ga naar Content

Golf: 'Vlagerige' Besseling positief over eerste toernooien sinds coronacrisis

SOTOGRANDE -  Het seizoen is weer in volle gang voor golfer Wil Besseling. Na zes toernooien in het Verenigd Koninkrijk maakt de inwoner van Zwaag zich nu op voor wedstrijden in Spanje en Portugal. Zijn spel is 'vlagerig', maar hij kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen weken.

Wil Besseling - Foto: ANP / Ronald Speijer

De UK Swing, zoals de Europese Tour het noemde, leverde een elfde plaats op als beste resultaat. Van de zes toernooien haalde hij vier keer het weekend. "Ik heb wel veel stappen gemaakt", begint Besseling. "Ik deed goed mee, maar kon niet echt hoog eindigen. Daar had ik toch wel meer mijn zinnen op gezet. Het is wel lekker om weer op de golfbaan te zijn en dat wedstrijdgevoel te hebben. Daar heb ik absoluut van genoten."

Stappen gemaakt met putten

"Het spel was 'vlagerig'. De afgelopen week waren mijn drives (afslagen, red.) iets minder. Die waren daarvoor juist steeds goed. Ik sloeg ook mijn ijzers iets te ver van de vlag, waardoor het moeilijker was om de putts te maken. Met putten heb ik de afgelopen weken wel een goed gevoel. Ik sta met overtuiging boven de bal en visualiseer dat ik de putt maak. Dat zie je dan niet meteen terug in de scores, maar de eerste stappen zijn gezet."

"Na de coronatest ben je eigenlijk alleen nog maar op de golfbaan en in het hotel"

golfer wil besseling

Deze week speelt de West-Fries een toernooi in Zuid-Spanje op de beroemde Valderrama golfclub. "Ik heb 'm vaak gezien op televisie, maar ben er nog nooit geweest. Ik ben erg benieuwd hoe ik het ervaar. Het is toch wel een ander type baan dan we de afgelopen weken gespeeld hebben. De baan zelf is al een uitdaging op zich. Het weer ziet er in ieder geval super uit, dus dat is harstikke mooi."

Tijdens de coronacrisis speelde Besseling wel indoor op Valderrama. Hij eindigde toen gedeeld zestiende, terwijl hij ook twee indoortoernooien wist te winnen.

Coronamaatregelen

Besseling wordt ieder toernooi bij aankomst getest op het coronavirus. Tot nu toe is slechts één speler positief gebleken. "Nu zijn we voor het eerst in een ander land. Het is een beetje afwachten hoe het hier gaat, maar over het algemeen is het elke week hetzelfde. Na de coronatest ben je eigenlijk alleen nog maar op de golfbaan en in het hotel. De laatste paar weken waren de hotels zelfs op de golfbaan. Deze week heb ik ten minste nog een autoritje", lacht hij.

Na de toernooien in Spanje en Portugal speelt Besseling in ieder geval nog in Noord-Ierland. Verder is het afwachten hoe de rest van het toernooischema eruit gaat zien.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]