Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

nl

Vedi gooide haar leven om en startte een patisserie

31 augustus 2020, 21.50 uur · Aangepast 1 september 2020, 11.25 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Vedi van Steenwijk uit Zaandam maakte een flinke carrièreswitch. Ze was accountant maar liet zich omscholen om haar grootste passie achterna te gaan: het openen van haar eigen patisserie.

Vedi maakte een carriereswitch - NH Nieuws

"Waar ik heel erg aan moest wennen was vijf dagen staan. Ik had hiervoor een zittend beroep en dit was even wennen", vertelt Van Steenwijk. Ze deed op haar zestiende een beroepskeuzetest en daar kwam uit dat ze boekhouder of accountant moest worden, en dus deed ze dat maar. "Ik vond het ook echt heel leuk, maar ik wil toch mijn droom achterna."

Vedi raakte twee jaar geleden overspannen en dat bracht veel teweeg. Ze ging nadenken over wat ze nou echt wilde. In het weekend kookte en bakte ze wat af, en dus besloot ze vorig jaar om zichzelf een introductiecursus patisserie cadeau te doen. Dat beviel zo goed dat ze besloot een carrièreswitch te maken. 

"Ik was klaar met voor een baas werken. Dus dacht ik: met mijn achtergrond kan ik mijn eigen administratie doen, dus waarom niet?" De volgende stap is het openen van een eigen bakkerswinkel.

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]