Ga naar Content

Een half jaar corona: Museum Hilversum laat zien hoe de crisis er in foto's uitziet

HILVERSUM - Overal mensen met mondkapjes, alleen maar thuis werken, anderhalve meter afstand houden: het zijn beelden die we sinds het coronavirus gewend zijn, maar het blijft bijzonder. Dat vinden ze ook in Museum Hilversum, waar de tentoonstelling 'Pandemic' te zien is. 

Foto:

De foto's laten zien wat we het afgelopen half jaar allemaal hebben meegemaakt. "Het begint met het hamsteren van wc-papier, beelden van overbezette IC-afdelingen en de spandoeken voor het raam van opa en oma opdat ze volhouden. Lege bioscoopzalen en kinderen gekluisterd aan de pc omdat de leerkrachten online lesgeven", zo vat Museum Hilversum het zelf samen. 

De tentoonstelling is het resultaat van een fotowedstrijd. Het afgelopen jaar maakten honderden fotografen foto's van alles wat ze op straat tegen kwamen rondom het coronavirus.

Het levert een goed beeld op van het coronavirus in Nederland. "De tentoonstelling volgt de tijdlijn van de afgelopen maanden en zit bovenop de haast onwerkelijke actualiteit. Dat geeft gelegenheid de eigen ervaring met de coronacrisis een plek te geven en alles wat is gebeurd nog eens te overdenken."

De tentoonstelling is sinds begin deze maand te zien in Museum Hilversum. NH Gooi nam afgelopen weekend een kijkje: 

Het coronavirus in foto's in Museum Hilversum - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]