Ga naar Content

Uitmarkt op zondag: Openluchtconcert Wibi Soerjadi en dweilen in de Oude Kerk

AMSTERDAM - Geen groot podium op het Museumplein of volle theaterzalen tijdens de Uitmarkt. Toch waren er een aantal plekken in de stad waar cultuurliefhebbers naartoe konden vandaag. Zo gaf Wibi Soerjadi weer een van zijn eerste concerten sinds corona: ''Geweldig om weer voor een echt publiek te spelen.''

Foto: Wibi Soerjadi | NH Nieuws

De Uitmarkt luidt ieder jaar het begin van het nieuwe culturele seizoen in. Pianist Wibi Soerjadi gaat het jaar tegemoet met een praktisch lege agenda. ''Dat is wel raar, normaal speel ik elke week wel een concert. Nu heb ik maar een paar dingen gepland.'' 

De pianist was blij dat hij weer eens voor publiek kon spelen: ''Ik vond het erg fijn om weer eens op te treden. Je speelt toch anders voor publiek dan thuis, omdat je veel meer in de muziek zit. Het is mooi om dat met zoveel mensen te voelen'', vertelt hij. 

Tekst gaat verder onder de video.

Uitmarkt - NH Nieuws

Veel optredens en bijeenkomsten waren deze editie van de Uitmarkt online te bekijken. Bezoekers die er toch op uit wilden vandaag, konden bijvoorbeeld boterkoek bakken in het Joods Historisch Museum of een bezoek brengen aan de Oude Kerk.

In de Oude Kerk konden mensen met een orgelconcert op de achtergrond, helpen met het dweilen van de kerk. ''Ik vind het erg bijzonder en de orgelmuziek is erg inspirerend. Dweilen hier is een stuk leuker dan thuis'', vertelt een enthousiaste bezoeker. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.