Jong Ajax opent seizoen met pijnlijke nederlaag tegen Roda JC

AMSTERDAM - Een piepjong Jong Ajax heeft de seizoensopening tegen Roda JC fors verloren. Op De Toekomst ging de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag met 0-4 onderuit tegen de club uit Kerkrade, de nummer zeventien van het vorige seizoen.

Jong Ajax, dat aantrad met een team met een gemiddelde leeftijd van achttien jaar en 170 dagen, kwam na twintig minuten voetbal op achterstand. Roland Alberg kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en plofde het leer achter Ajax-doelman Kjell Scherpen. Jong Ajax kon daar, afgezien van een schot van Christian Rasmussen, niet veel tegenover zetten.

Strafschop

Ook na de rust hadden de Amsterdammers niet veel in de melk te brokkelen. Brian Brobbey werd gebracht om wat te forceren voorin, maar meer dan een harde kopbal op het doel van Roda-doelman Loek Hamers kon ook hij niet produceren. Aan de andere wisten de Limburgers het net wel te vinden; Kenneth Taylor werkte een Roda-speler naar de grond, waarna scheidsrechter Erwin Blank naar de stip wees. Jordy Croux faalde niet en zette de gasten op een 0-2 voorsprong.

Tien minuten voor tijd gooide Castricummer Kees Luijckx de wedstrijd definitief in het slot. De Noord-Hollander tekende met een kopbal voor de 0-3. Niek Vossebelt maakte het in de blessuretijd nog even wat pijnlijker voor Jong Ajax (0-4), dat dus met een slecht gevoel aan het nieuwe seizoen in de eerste divisie is begonnen.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; v/d Sloot (Van Gelderen/61), Llansana, Musampa, Douglas; Warmerdam, Regeer, Taylor; Martha (Tasci/82), Giovanni (Brobbey/56), Rasmussen

Opstelling Roda JC: Hoekstra (Hamers/15); Marzo, Luijckx, Lambrix, Ioannou (Schlösser/85); Vossebelt, Klaasen, Alberg (Remans/67), Goppel (Souren/85); Pflucke, Croux