Telstar en FC Volendam houden allebei punt over aan vissersderby

VELSEN-ZUID - Telstar en FC Volendam hebben de seizoensopener zondagmiddag afgesloten met een remise. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar zag de provinciegenoot door doelpunten van Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi terugkomen tot 2-2.

Het duurde nog geen tien minuten voor Telstar de openingstreffer op het scorebord zette. Ilias Bronkhorst, voormalig verdediger maar vandaag spits, was het meest attent bij een scrimmage voor het doel van Volendam-doelman Nordin Bakker. Volendam wist geen gevaar te stichten en kwam niet dichterbij een doelpunt dan een poging van Derry John Murkin en een afzwaaier van Boy Deul.

Telstar creëerde ook weinig, maar de ploeg van trainer Andries Jonker kwam wel op een 2-0 voorsprong. Het was opnieuw Bronkhorst die profiteerde van geklungel in de Volendammer defensie. Lang konden de Velsenaren echter niet genieten van de verdubbelde marge, want kort na de tweede treffer van Bronkhorst zorgde Doodeman voor de aansluitingstreffer namens Volendam (2-1). De rechtsbuiten kreeg de bal voor zijn voeten na een kopbal van Jari Vlak en hij schoot het leer knap achter Telstar-keeper Jasper Schendelaar.

Tekst gaat verder onder de tweet

De 2-1 zorgde voor nieuwe hoop bij de ploeg van trainer Wim Jonk, bleek kort na rust. Binnen een halve minuut na de thee had Vlak namelijk de mogelijkheid om de ploegen op een gelijke hoogte te ztten, maar hij zag zijn schot voor het doel langs gaan. Aan de andere kant lukte het Telstar niet meer om gevaarlijk te worden, op pogingen van Bronkhorst en Welat Cagro na. Jonk bracht vervolgens El Azzouzi in de ploeg en dat wierp zijn vruchten af. De aanvaller stond op de goede plek om een afgemeten voorzet van Vlak af te ronden: 2-2.

Liesdek

Volendam nam het initiatief na de gelijkmaker en ging op zoek naar de overwinning. Toch wist de équipe van Jonk geen grote kansen klaar te spelen. Invaller Yael Liesdek, die net als Redouan Taha en Niels van Wetten debuteerde, was in de slotfase nog het meest dicht bij een doelpunt. De invaller had de tijd om op doel te schieten vanuit het strafschopgebied, maar zag zijn inzet geblokt worden door Micky van de Ven. Daardoor werd er niet meer gescoord en moesten beide plogen zich tevreden stellen met een punt.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Vandermeulen (Sprangers/74), El Yaakoubi, Benamar, Korpershoek, Pattynama; Cagro (Van Wetten/84), Adshead, Van Doorm; Plet (Liesdek/84), Bronkhorst (Taha/84)

Opstelling FC Volendam: Bakker; B. Plat (Eerdhuijzen/46), Tol, v/d Ven, Murkin (Antonucci/46); Deul, A. Plat, Vlak; Doodeman, Kaars, El Kadiri (El Azzouzi/62)