Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Jong AZ in seizoensopener hard onderuit bij NAC Breda

29 augustus 2020, 22.54 uur · Door Redactie

BREDA - De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voor Jong AZ niet gelopen zoals ze hadden gehoopt. De ploeg van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn verloor met 6-1 van NAC Breda. 

Pro Shots / Marcel van Dorst

De eerste mogelijkheden van de wedstrijden waren nog voor de Alkmaarders. NAC-doelman Nick Olij wist echter wel raad met de pogingen van Soulyman Allouch en Thijs Oosting, waarna het aan de andere kant wel raak was. Een inworp van Moreno Rutten kwam dusdanig ver het strafschopgebied in, dat Huseyin Dogan de bal achter debuterend doelman Beau Reus kon tikken (1-0). 

Veel doelpunten

Reus mocht binnen het half uur direct nog twee keer vissen. Eerst was een schot van Mounir El Allouchi hem te machtig en vervolgens maakte Finn Stokkers er 3-0 van. De spits rondde een steekbal van Dion Malone knap af. Toen Roger Riera uit een hoekschop na de thee ook de 4-0 binnenwerkte, was de wedstrijd definitief beslist. 

Tekst gaat verder onder de foto

Pro Shots / Marcel van Dorst

Via invaller Yusuf Barasi konden de gasten bijna een eretreffer noteren. De aanvaller werd met een lob de diepte ingestuurd, maar hij zag zijn fraaie wippertje op de lat belanden. Nadat Joshua Bohui profiteerde van matig keeperswerk van Reus (5-0), kwam de eretreffer er alsnog. Oosting, die kort daarvoor al de lat raakte, zorgde voor de Alkmaarse goal. Het slotakkoord was vervolgens voor Nick Venema, die ervoor zorgde dat de marge alsnog vijf doelpunten werd: 6-1.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Rosler, Riera, Rutten (; Haye, Malone (Fiorini/63), El Allouchi; Bohui, Stokkers (Venema/76), Dogan

Opstelling Jong AZ: Reus; Dekkers (Lathouwers/83), Jacobs, Gullit, Dirks (Velthuis/68); Koopmeiners, Taabouni (Kunst/77), Goudmijn; Margaret (Barasi/68), Oosting, Allouch (Griffith/77)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]