Noordkop & Texel

NL
V

Meerdere schepen in haven Den Oever losgemaakt en beschadigd: "Onnodig kostbaar"

29 augustus 2020, 09.47 uur · Aangepast 29 augustus 2020, 09.59 uur · Door Redactie

DEN OEVER - Meerdere schepen in de haven van Den Oever zijn vannacht losgemaakt en beschadigd. Op foto's is te zien hoe de boten enkele meters van de kade in het water liggen. 

Politie Heerhugowaard

Dat meldt de politie Heerhugowaard op Facebook. "Gevaarlijk en onnodig kostbaar voor de vissers,", schrijft de politie. De schepen liggen inmiddels weer vast aan de kade. 

Volgens één van de eigenaren van de boten zijn in ieder geval twee kotters losgemaakt, voordat de daders werden betrapt. "Toen wilden ze een plezierbootje losmaken", vertelt hij. "Maar daar sliep iemand op. Die man werd wakker terwijl ze het aan het losmaken waren", vertelt hij zojuist aan NH Nieuws.

Het is nog onduidelijk hoeveel schade er precies is. Eén boot is volgens de schipper ook opengehaald: "Bij die voor ons zijn ze er ook op geweest", vertelt hij. "Alles stond open, die heeft een zooitje aan schade."

Het bericht van de politie houdt de gemoederen op Facebook vanochtend bezig: "Wat een kut streek. Ik heb zelf veel te maken met de schepen vanuit Den Oever qua visserij en transport. Dit gaat gewoon veel te ver", schrijft Martin. Ook Irene schrijft: "Wat bezielt iemand om dit te doen."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?