Noordkop & Texel

NL
V

OM eist celstraffen voor verdachten van schietpartij bij de McDonald's Den Helder

28 augustus 2020, 20.47 uur · Door Redactie

DEN HELDER - Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen geëist tegen twee verdachten die betrokken zouden zijn bij een schietpartij bij de McDonald's in Den Helder vorig jaar. De celstraffen zijn minder hoog dan die van twee andere verdachten die gisteren hun eis hoorden. 

NieuwsFoto / Laurens Bosch

Tegen de verdachte A. (24) is een celstraf van 170 dagen met aftrek geëist en tegen De R. (25) een gevangenisstraf van 10 maanden met aftrek. Het OM eist een werkstraf van 150 uur tegen een derde verdachte Van D. (23).

Gisteren eiste het OM veel zwaardere celstraffen voor de andere verdachten in deze zaak. Tegen de 49-jarige S. en de 22-jarige Van W. eist het OM celstraffen van respectievelijk acht jaar en 5 jaar. 

Mislukte drugsdeal 

Tijdens eerdere zittingen bleek dat een mislukte drugsdeal tussen twee partijen de aanleiding was geweest voor de schietpartij vorig jaar oktober.

Volgens het Noordhollands Dagblad reden S. A. (24), S. de R. (25), G. van D. (23) en een vierde persoon, die in deze zaak geen verdachte is, de 49-jarige S. en de 22-jarig Van W. tegemoet bij de McDonald's op het Kooypunt. De zes raakten slaags met elkaar en er werd geschoten. Drie man raakten gewond, waarvan De R. ernstig gewond.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?