Ga naar Content

Woedende Brahim eist gesprek met burgemeester nu zijn winkel op de Bazaar dicht is

BEVERWIJK -Ondernemer Brahim is woedend op de gemeente Beverwijk na de plotselinge sluiting van zijn winkel op de Beverwijkse Bazaar omdat het te druk werd in de hal. Hij is het er niet mee eens, is radeloos en begrijpt het niet en eist een gesprek met burgemeester Smit. Maar die wil Brahim niet ontvangen omdat hij in gesprek is met de directie van de Bazaar. 

Brahim is woedend op de gemeente Beverwijk en eist een gesprek met de burgemeester - NH Nieuws

Het is al de tweede dag op rij dat Brahim zich meldt bij de balie van het gemeentehuis in Beverwijk. Vandaag neemt hij ook een paar collega's mee om zijn verzoek: een gesprek met de burgemeester kracht bij te zetten.

Brahim is radeloos omdat hij al maanden geen inkomen heeft: "Als hij de ballen heeft moet hij met ons in gesprek gaan. Ik meen het serieus, ik pak vijf liter benzine, ik giet het over mijn hoofd en dan mag hij voor mijn kinderen gaan zorgen", vertelt Brahim radeloos.

Een deel van de Bazaar is dicht. Tekst gaat verder na de foto

Vershallen Bazaar gesloten - Foto: NH Nieuws

Geen gesprek

Maar het gesprek komt er niet direct. Burgemeester Martijn Smit legt uit: "Ik kan niet met alle ondernemers spreken maar ik spreek met de eerstverantwoordelijke voor het hele complex en dat is de directie van de Bazaar; het feit dat een ondernemers steeds naar het gemeentehuis komen, betekent niet dat dat gesprek er ook komt." 

Wel laat Smit weten dat een delegatie van ondernemers nadrukkelijk wordt uitgenodigd het volgende gesprek tussen gemeente en directie bij te wonen.

Nog een week 

De sluiting van de hallen met verse producten blijven nog dicht tot 6 september. Dan pas mogen de ondernemers weer naar binnen. Verwacht wordt dat een gesprek tussen gemeente, directie en ondernemers niet eerder dan begin volgende week kan worden gevoerd. Dit zeer tegen de zin van Brahim die het liefst vandaag nog om tafel zou gaan om betere afspraken te maken. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]