Ga naar Content

OM eist 8 en 5 jaar cel voor twee verdachten van schietpartij bij McDonald's Den Helder

DEN HELDER - De officier van justitie heeft vanmiddag een gevangenisstraf van respectievelijk acht en vijf jaar geëist voor twee mannen die ervan worden verdacht eind vorig jaar te hebben geschoten bij de McDonald's in Den Helder. De schietpartij zou het gevolg zijn geweest van een mislukte drugsdeal, zo bleek uit eerdere zittingen.

Foto: NieuwsFoto / Laurens Bosch

De 49-jarige D. S. hoorde een celstraf van acht jaar tegen zich eisen, de 22-jarige Q. van W. zou vijf jaar in de gevangenis moeten zitten, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Het gegeven dat het zou gaan om een mislukte drugsdeal komt overigens van de tegenpartij, de vier mannen met wie S. en Van W. vorig jaar oktober hadden afgesproken bij de McDonald's op het Kooypunt. Zelf beweren ze dat het viertal Van W. wilde beroven van geld of drugs.

Lees ook

Hoe het ook zij: S. en Van W. kwamen aanrijden op een scooter, S. A. (24), S. de R. (25), G. van D. (23) en een vierde persoon reden ze tegemoet in een auto, aldus het Noordhollands Dagblad. De zes raakten slaags met elkaar en juist toen het met een sisser leek af te lopen, werd er geschoten. Drie man raakten gewond, waarvan De R. ernstig gewond.

Nu heeft het Openbaar Ministerie dus geëist dat S. en Van W. enkele jaren de gevangenis in moeten voor hun rol bij de schietpartij. Morgen horen drie van de tegenpartij hun strafeis. Twee ervan, A. en De R., worden ook verdacht te hebben geschoten, Van D. zou enkel hebben meegedaan met de vechtpartij. De vierde persoon wordt in deze zaak nergens van verdacht, maar zit op het moment wel vast vanwege betrokkenheid bij andere schietincidenten.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]