Ga naar Content

Ondernemers Bazaar voelen zich een speelbal: "Willen ze dat we werkloos worden?"

BEVERWIJK - De ondernemers op de Beverwijkse Bazaar voelen zich een speelbal in de discussie over het sluiten van drie hallen op het complex. Omdat op drukke momenten daar niet altijd anderhalvemeter afstand kan worden gehouden, doet de Veiligheids Regio Kennemerland ze op slot. Brahim, die al veertig jaar zijn waar verkoopt op De Bazaar, ging vandaag verhaal halen bij burgemeester Martijn Smit .

Boze ondernemer stapt naar burgemeester - NH Nieuws

Brahim wilde weten op welke gronden de beslissing is genomen en wat het verschil tussen De Bazaar en bijvoorbeeld grote warenhuizen of andere markten. "Daar wil ik een antwoord op. We leven toch in een democratie? Of is het een bananenrepubliek?"

Schandalig

Brahim vindt het 'schandalig' dat mensen die een boterham proberen te verdienen het werken onmogelijk wordt gemaakt. "En op grond waarvan? Er is geconstateerd dat het op piekmomenten te druk was. Dat zijn hele korte periodes geweest. De rest van de dag was het  een stuk rustiger. Om op basis daarvan een hele groep ondernemers werkloos te maken, is een heel slechte zaak."

"Een hele groep ondernemers wordt in één keer werkloos gemaakt"

Brahim, ondernemer op De Bazaar

Nog erger vindt Ibrahim dat de ondernemers voor middernacht hun kramen ontruimd moeten hebben en er daarna tot 6 september niet meer in mogen, ook niet op momenten dat de Bazaar dicht is. "Het  zou toch niet meer dan normaal zijn dat je er dan juist wél in mag? Wij als ondernemers willen die tijd juist benutten om extra  schoonmaakwerk te doen. Onbegrijpelijk. Er is dan geen publiek en dus geen besmettingsgevaar."    

Gesprek

Burgemeester Smit bleek vandaag afwezig, net als loco-burgemeester Ferraro. Via de receptie op het stadhuis kon Brahim een verzoek doen tot een gesprek. Dat ligt er nu. "Binnen 24 uur volgt er een gesprek, zo heb ik begrepen. Dan kunnen we vragen stellen. Of ik tevreden ben? Nee, niet zolang we dicht zijn, maar misschien is het een begin." 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]