Alkmaar

NL
V

Voorarrest verdachte (17) steekpartij Castricum verlengd

27 augustus 2020, 17.32 uur · Aangepast 27 augustus 2020, 17.45 uur · Door Redactie

CASTRICUM - De enige verdachte die nog vast zit voor zijn mogelijke rol bij een steekpartij in Castricum blijft nog dertig dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris deze week besloten. Het gaat om een 17-jarige jongen. Bij het steekincident in juni raakte een 18-jarige Castricummer ernstig gewond.

Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

De andere twee verdachten die ook vastzaten, jongens van inmiddels 16 en 18 jaar, zijn eind juli op vrije voeten gesteld. Hun voorlopige hechtenis is geschorst, maar beiden zijn nog steeds verdachten in de zaak zijn.

In nacht van 17 juni raakte de 18-jarige Castricummer gewond. Hij bleek rond 1.00 uur 's nachts bij een straatroof vlakbij archeologiecentrum Huis van Hilde meerdere keren te zijn gestoken. Hij belde daarna bloedend aan bij een woning aan de Gasstraat. De bewoners verleenden eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten.

Eerder werd duidelijk dat de verdachten ten tijde van het incident allen cliënten zijn van de gesloten JeugdzorgPlus-instelling Antonius in Bakkum. Een jongere bleek te zijn ontsnapt via een raam, de anderen waren niet teruggekeerd van hun verlof.

Tralies

De instelling nam vervolgens maatregelen en plaatste tralies op een aantal ramen en verstevigde de deuren, onder meer met sloten die ook van buitenaf te vergrendelen zijn.

De precieze toedracht van de steekpartij is nog altijd niet bekend. Volgens Antonius was het geen toevallige ontmoeting. "Ze kwamen er niet om te voetballen", aldus Rutger Brouwer van Horizon Jeugdzorg, waar de locatie in Bakkum onder valt.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?