Ga naar Content

Een leerling met corona op Zaanlands lyceum, drie in quarantaine

ZAANDAM - Op het Zaanlands Lyceum in Zaandam is een leerling positief getest op corona. Dat meldt de GGD. Drie andere kinderen waar de leerling mee in contact is geweest moeten uit voorzorg in quarantaine. De school wil niet op het voorval reageren maar laat wel weten: "Ingericht te zijn conform de richtlijnen."

Foto: ANP Koen Suyk

Over eventuele aanpassingen na de besmetting wil de woordvoerder van de school niets zeggen. De school is geïnformeerd door de GGD Zaanstreek-Waterland en voor zover bekend zijn er geen andere leerlingen positief op corona getest. Ouders van de leerlingen zijn op de hoogte gebracht via een brief van de school.

Van 18 t/m 25 augustus zijn er bij de GGD Zaanstreek-Waterland 9 besmette kinderen tussen 10 en 19 jaar gemeld, laat de GGD aan NH Nieuws weten.  Dat is 17,3 procent van het totaal aantal positief geteste personen in de regio in de hierboven genoemde week. Landelijk betrof de leeftijdscategorie 10-19 jaar 12 procent van het totaal. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.