Noord-Holland

Buurtbus-taxi als alternatief voor stilstaande buurtbussen

27 augustus 2020, 14.16 uur · Aangepast 27 augustus 2020, 17.53 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - Busmaatschappij Connexxion gaat in Noord-Holland Noord, Haarlem en IJmond buurtbus-taxi's inzetten als tijdelijk alternatief voor de stilstaande buurtbussen. Voordat de buurtbussen weer mogen rijden, moet eerst blijken welke voorzieningen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Facebook / Buurtbusvereniging Zijpe Harenkarspel

De taxi's die gaan rijden, werken volgens het coronaprotocol van de taxibranche en rijden dan ook met personenauto's, een stuk kleiner dan de buurtbussen. Dat houdt in dat het dragen van een mondkapje is verplicht. De buurtbus-taxi is vanaf 1 september in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond te bestellen via een reserveringsnummer van Connexxion, maar rijdt niet van deur tot deur. "De taxi's rijden vanaf 09.00 uur tussen de halten waar normaal gesproken de buurtbus ook rijdt", laat Connexxion weten. 

De reguliere buurtbussen staan al een aantal maanden stil, want waar in een grote bus kuchschermen en mondkapjes voldoen, is dat bij de buurtbussen niet het geval.

"Ook omdat buurtbussen kleiner zijn en alleen aan de voorkant een deur hebben, is de natuurlijke luchtcirculatie anders dan in een grote bus", vertelt woordvoerder Caroline Coolen van de provincie eerder.

Eerder landelijk onderzoek van TNO wees dat uit. Volgens een woordvoerder van Connexxion voert TNO nu aanvullende onderzoeken uit om erachter te komen welke maatregelen wel voldoen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03