Sport

NL
V

Telstar slaat slag en huurt Adshead en Soto van Norwich

26 augustus 2020, 22.09 uur · Aangepast 28 augustus 2020, 14.30 uur · Door Thomas Brood

VELSEN-ZUID - Telstar heeft de zo gewenste aanvallende versterking binnen. Daniel Adshead en Sebastian Soto worden dit seizoen gehuurd van het Engelse Norwich City FC.

Daniel Adshead is achttien jaar en trainde al een tijdje mee met Telstar. Ook kwam hij in een aantal oefenwedstrijden van De Witte Leeuwen in actie. De aanvallende middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Rochdale FC waarna hij op zestienjarige leeftijd naar Norwich ging. Daar wordt hij gezien als één van de grote talenten van de club die dit seizoen degradeerde uit de Premier League. 

Sebastian Soto trainde met Telstar mee toen de ploeg op trainingskamp was in Zeist. Hij maakte deze zomer de overstap van het Duitse Hannover 96 naar Norwich. De twintigjarige spits is ook Amerikaans jeugdinternational.

Pro Shots / SIPA USA

Aanvallende zorgen

Het was voor Telstar het verhaal van de voorbereiding. De ploeg komt moeilijk tot scoren. Trainer Andries Jonker grapte regelmatig dat zijn ploeg voorin weer de nul had gehouden, maar is natuurlijk blij met deze aanvallende impuls. 

"Daniel is een piepjonge speler, hij zal zijn pieken en dalen ongetwijfeld gaan hebben. Maar ik heb er alle  vertrouwen in dat hij voor ons een waardevolle speler zal kunnen zijn. Sebastian is ook nog een jonge speler waar Norwich veel potentie in ziet. Wij zijn blij dat wij gebruik kunnen maken van het feit dat Sebastian minuten moet gaan maken en zich moet ontwikkelen. Telstar heeft de laatste jaren wel vaker bewezen dat het een goede leerschool kan zijn."

Quote

"Telstar heeft de laatste jaren wel vaker bewezen dat het een goede leerschool kan zijn”

telstar trainer andries jonker

Vorig jaar huurde Telstar Charlie Gilmour van Norwich. Sindsdien is de relatie prima tussen beide clubs.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio