Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

'Tip van Texelaar' leidt tot arrestatie voortvluchtige tbs'er Henk E.

26 augustus 2020, 15.51 uur · Aangepast 26 augustus 2020, 17.46 uur · Door Redactie

DEN HELDER/TEXEL - De voortvluchtige tbs'er Henk E., die onder meer wordt verdacht van een overval op de Aldi in Den Helder, is zojuist aangehouden op Texel. Het Openbaar Ministerie laat aan NH Nieuws weten dat dat is gebeurd 'na een tip van een Texelaar'. 

Opsporing Verzocht

"De aanhouding is tot stand gekomen naar aanleiding van een tip die we hebben gekregen van een opvarende van de veerboot naar Texel", vertelt Elsbeth Kleibeuker van het OM op NH Radio. "Die persoon zou hem gezien hebben en heeft dat netjes gemeld."  

Kleibeuker laat weten dat de arrestatie rustig is verlopen. "Hij is aangehouden op een perceel in Den Hoorn, waar het arrestatieteam hem omsingelde en hij uit de bosjes is gekomen. Hij kon in alle rust worden aangehouden, hij heeft zich niet verzet." 

Zeemansduin

Het perceel waar het OM op doelt, is het terrein van het Zeemansduin aan het Molwerk, zo blijkt foto's van de politie-inzet. Het Zeemansduin is een voormalig kindervakantieoord en door de eigenaresse bij haar dood in 2017 nagelaten aan Natuurmonumenten. Een woordvoerder van Natuurmonumenten bevestigt dat het terrein en de panden in eigendom van de organisatie zijn.  "Maar wij hebben geen bemoeienis met de aanhouding." 

Gisteren werd bekend dat de politie E. verdenkt van de overval op de Aldi in winkelcentrum Schooten Plaza in Den Helder. Hij zou die supermarkt maandagavond rond 20.10 uur zijn binnengegaan, bedreigde een medewerker met een wapen en eiste geld. Niet veel later sloeg de verdachte met nog onbekende buit op de vlucht. 

Via Opsporing Verzocht kwam naar buiten dat E. de afgelopen weken niet alleen in Zeeland, maar ook op Texel en in Den Helder was gezien.

E. werd in 1998 tot 6 jaar cel en tbs veroordeeld voor enkele geweldsdelicten. Hij onttrok zich op 4 juli van dit jaar aan zijn tbs-behandeling in een kliniek in Rotterdam. Hij pleegde datzelfde weekend een inbraak in het Zeeuwse Westkapelle werd betrapt, maar wist te ontkomen. Op 27 juli werd hij op station Rotterdam Centraal gezien. 

Treintje politieauto's 

Eerder vandaag werd op meerdere plekken in Noord-Holland al een treintje onopvallende politieauto's waargenomen. Die reden met hoge snelheid richting Den Helder, en zijn daar - zo blijkt uit beelden in handen van NH Nieuws - de TESO-ferry opgereden. Omdat het om een lopend opsporingsonderzoek ging, wilde het OM eerder op de dag niet bevestigen dat de colonne onderweg was om E. aan te houden. 

Treintje politieauto's onderweg naar Texel voor aanhouding tbs'er Henk E. - NH Nieuws

View this post on Instagram

Undercover politie bij de teso in den helder 🚓

A post shared by 112 Spotter (@112spottertexel) on

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]