Ga naar Content

Storm in Amsterdam: omgevallen bomen en tenten de lucht in op camping Zeeburg

AMSTERDAM - Storm Francis heeft afgelopen nacht en vanmorgen op een aantal plekken in de stad voor overlast gezorgd. Volgens de brandweer gaat het vooral om meldingen van omgevallen bomen en zijn er een aantal tramleidingen geraakt. Op camping Zeeburg was het vannacht afzien: ''Ik heb geen oog dicht gedaan.''

Foto: Menko Arends

Op camping Zeeburg hebben de kampeerders een roerige nacht gehad. Thom uit Duitsland staat om 09:00 uur al met een biertje in zijn hand. Hij vertelt: ''Ik heb geen oog dichtgedaan. Mijn tent lekte en ik moest er wel vijf keer uit om de haringen opnieuw vast te maken. Een biertje is het enige dat nu helpt ben ik bang.''

Maud en Charlotte  stonden vannacht met een groep vrienden op de camping. ''Ik sliep met iemand in de tent die voor het eerst kampeerde. Ze is 's nachts weggegaan, omdat ze er helemaal klaar mee was. De vloer en haar slaapzak waren helemaal nat'', vertelt ze. 

tekst gaat door onder de video. 

Camping Zeeburg - NH Nieuws

Shamase Blou schrok vannacht om 03:00 wakker van een boom die door de wind tegen haar huis op de Oostenburgergracht werd geblazen. Ze belde de brandweer en die kwam meteen ter plaatse. Shamase heeft gelukkig geen schade aan haar huis, maar schrok wel enorm. ''Ik kom uit Iran en ik heb de oorlog meegemaakt, dus ik dacht meteen: dit is een bom. Ik heb de hele nacht niet geslapen", vertelt ze. 

Foto: NH Nieuws

Kalverstraat ontruimd

Een deel van de Kalverstraat en de Nieuwendijk is vanmiddag ontruimd in verband met de coronabanners die door de storm mogelijk een gevaarlijke situatie kunnen opleveren. In de banners zitten stalen buizen, die door de wind naar beneden kunnen vallen. 

Foto: AT5

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.