Ga naar Content

Storm zwelt aan: code geel en ingestorte bouwsteiger

HEERHUGOWAARD - De storm die vannacht over de provincie raast, zwelt inmiddels flink aan. In Heerhugowaard heeft de wind al vat gekregen op een bouwsteiger, die daardoor is omgevallen. Voor de hele kust van Noord-Holland heeft het KNMI inmiddels code geel afgegeven: in de nacht en morgenochtend vroeg worden harde windstoten verwacht.

Foto: Inter Visual Studio/Ryan Nguyen

Inmiddels heeft het KNMI voor onder meer Noord-Holland code geel afgegeven. In een groot deel van de provincie kunnen windstoten van 90 à 100 kilometer per uur voorkomen. De eerste zomerstorm werd volgens de NOS om 21.00 uur gemeld toen langs de kust bij IJmuiden windkracht 9 werd gemeten. 

Het ergste moet nog komen, waarschuwt het KNMI: de windstoten van vannacht en morgenochtend vroeg zullen zwaarder zijn dan die van vanavond. 

De ANWB waarschuwt om niet de weg op te gaan met een caravan of lege aanhanger. Op de dijkweg tussen Enkhuizen en Lelystad worden gevaarlijke rij-omstandigheden verwacht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De eerste stormschade van de avond gebeurde bij een bedrijfspand aan de J. Duikerweg in Heerhugowaard, op een bedrijventerrein waar in de avonduren weinig mensen op straat zijn. 

Afzetting

Uit voorzorg had de brandweer een gebied rond het pand afgezet, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tegenover NH Nieuws. Ook de aannemer was op de hoogte gebracht, maar kon niet voorkomen dat het gevaarte instortte. 

Vooralsnog heeft de harde wind verder nog nergens voor problemen gezorgd, aldus de woordvoerder. "Maar het zou zomaar eens een drukke nacht kunnen worden." 

Bekijk hier de video van de steiger:

Storm blaast bouwsteiger om in Heerhugowaard - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]