Ga naar Content

Kopjes, maaltijdkarretjes en andere inboedel van failliete Indiase Boeing te koop

SCHIPHOL - Stewardessje spelen met een maaltijdkarretje of borrelen met champagneglazen uit de eerste klasse van een echte Boeing 777 op Schiphol. Wie genoeg biedt kan de gelukkige eigenaar worden van een deel van de inboedel van de Jet Airways-Boeing die al sinds april vorig jaar aan de ketting staat op Schiphol-Oost. Het passagierstoestel kan sindsdien geen kant op nadat schuldeisers beslag legde op de bezittingen van de failliete Indiase maatschappij.

Jet Airways Boeing 777-300ER op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De veiling werd opgemerkt door mediapartner Luchtvaartnieuws. Online bieden op de vliegtuigtrolleys, pyjama's, servies, bestek en zelfs waszakken kan op de site van het veilinghuis. Wie een proefritje wil maken met de talloze te koop aangeboden maaltijdkarretjes kan donderdag terecht in Amersfoort. Je aanwinst ophalen kan een week later.

Boeing 777-300ER

Wat het lot van de Boeing 777-300ER zelf wordt, is nog onbekend. Begin dit jaar zou KLM het toestel van het failliete Jet Airways overnemen, maar had nog geen besluit genomen of het zou worden doorverkocht of worden overgespoten in de eigen kleuren. Beslissingen over deze Boeing zijn inmiddels vooruitgeschoven omdat KLM het toestel uiteindelijk niet zal kopen en nu ook zelf het hoofd boven water moet houden vanwege de coronacrisis.

Hoe de Boeing 777 er in betere tijden uitzag, zie je in deze aflevering van NH Airtime:

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]