Ga naar Content
Amsterdam

Boksclub verspreidt zes bokszakken in Amsterdamse open lucht: “Sport wordt toegankelijker''

28 augustus 2020, 07.30 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM - Boksclub Boogieland plaatste deze week op verschillende plekken in Amsterdam zes bokszakken in de open lucht. Met deze actie kunnen boksliefhebbers tijdens corona weer naar hun boksclub komen. 

Bokszakken in Amsterdam - NH Nieuws

Toen de sportscholen dicht moesten in verband met corona besloot boksclub Boogieland de bokszakken buiten te zetten. Ook dat werd verboden. Inmiddels mag het weer en dat bracht de boksschool op het idee de actie voort te zetten en toegankelijker te maken. Met een scan van de QR-code bij de bokszak kan iedereen op elk niveau virtueel getraind worden. De boksschool hoopt zo dat mensen de stap durven te zetten om te boksen.

''Boksen draagt bij aan de mentale en fysieke staat van mensen''

Lotte Stig, Boksclub Boogieland

Het boksen is niet alleen goed voor je lichaam, maar draagt ook bij aan hoe mensen zich voelen. Farzad heeft de rol als bagmaster op zich genomen. Door de coronatijd is hij fysiek nog niet in topvorm, maar daar heeft hij naar eigen zeggen een weekje voor nodig. Als bagmaster houdt hij regelmatig een oogje in het zeil bij de bokszak op het IJplein in Amsterdam-Noord. 

Op dit moment staan er bokszakken in Amsterdam-Noord, Amsterdam-Zuidoost, bij het Tropenmuseum in Amsterdam-Oost en in Amsterdam-West. Alle bokszakken die de sportschool nog over had staan verspreid door de stad. De ambitie is om in totaal 30 bokszakken op te hangen. De boksschool is nog opzoek naar partners en sponsoren om dit doel te bereiken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03