Ga naar Content

Gewonde bij schietpartij in Amsterdam-Zuid

AMSTERDAM - Een man is vanmiddag gewond geraakt bij een schietpartij in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Dat gebeurde rond 15.50 uur.

Schietpartij Amsterdam - AT5

Twee ambulances en een mobiel medisch traumateam zijn opgeroepen. Omstanders laten weten dat er veel agenten aanwezig zijn, ook zouden er auto's van het arrestatieteam gezien zijn.

'Ik hoorde drie of vier knallen, het klonk alsof er iets naar beneden werd gegooid bij een verbouwing', vertelt een buurtbewoner. Daarna zag ze de schutter lopen. "Hij had een arm onder zijn hoody en andere mensen riepen in paniek dat hij gevaarlijk was."

'De schutter had een arm onder zijn hoody en andere mensen riepen in paniek dat hij gevaarlijk was'

Getuige

Het gaat vermoedelijk om een man met een donker getinte huidskleur, die zwarte kleding en een capuchon draagt. Hij zou mogelijk dreadlocks hebben. De politie heeft hem nog niet aangehouden.

Rapper

Volgens Het Parool is het slachtoffer de 23-jarige Danzel S uit Holendrecht. Hij staat bekend staat als rapper Bigidagoe. 

Agenten hebben een groot gebied afgezet. Een politiehelikopter heeft enige tijd meegezocht naar de schutter. Verder is er al een zogeheten 'calamiteitencontainer' van de politie in de straat neergezet. 

Getuigen

De politie vraagt getuigen die 'iets hebben waargenomen wat meer inzicht kan geven over de toedracht' zich te melden.

Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.