Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Weggelopen tbs'er Henk Ernst verdacht van overval op Aldi Den Helder

25 augustus 2020, 16.25 uur · Aangepast 26 augustus 2020, 15.54 uur · Door Redactie

DEN HELDER - De politie verdenkt de weggelopen tbs'er Henk Ernst (61) van de overval op de Aldi in de wijk De Schooten in Den Helder gisteravond.

AS Media

Dat meldt Opsporing Verzocht in een persbericht. Het programma besteedt vanavond aandacht aan de ontsnapte Ernst, die na meerdere veroordelingen voor geweld in 1998 tot zes jaar cel en tbs werd veroordeeld.

Ernst ondergaat zijn tbs in een resocialisatiehuis in Rotterdam, en zit in de laatste fase. In het weekend van 4 juli keerde hij niet terug van verlof. Datzelfde weekend pleegde hij een inbraak, werd betrapt, maar wist te ontsnappen. Op 27 juli werd hij nog gezien op station Rotterdam Centraal en de Coolsingel, en volgens Opsporing Verzocht is hij de afgelopen tijd langere tijd in Zeeland geweest.

De Aldi aan de Vrede en Vrijheid in de wijk De Schooten in Den Helder werd gisteren rond 20.10 uur overvallen. De verdachte bedreigde een personeelslid, en sloeg niet veel later op de vlucht. Hij heeft iets buitgemaakt, maar het is nog niet bekend wat dat is.

Na de overval riep de politie Burgernetdeelnemers op om uit te kijken naar een man van rond de 50 jaar met een zwart-groen geblokt shirt. Achterop dat shirt staat het getal 34.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]